Asun alku

Ensijärkytyksestä ensi-ilon kautta ensitoimiin kävi ylpeä tuleva Linnan juhlien vieras kavaljeereineen.

Sain kutsun korusuunnittelijan ominaisuudessa ja  Rouva Jenni Haukion Kalevalaisten Naisten Liiton kanssa tekemän 80-vuotisjuhlayhteistyön tiimoilta, joten suunnittelemani juhlavuoden Välke-korun pitää päästä ilman muuta kanssani juhliin. Se on kuitenkin tyyliltään arkikoru, tai sellaiseksi sen ainakin itse miellän, joten tiedossa oli siihen pohjautuvan varsinaisen suuren juhlan korun tai korusarjan suunnittelu.


Samaan aikaan korujen kanssa oli syytä ryhtyä suunnittelemaan juhlapukua, jotta kokonaisuudesta tulee juuri niin yhteensopiva kuin haluan. Kultaseppä on kultaseppä – yksityiskohdissa tarkka rasittavuuteen asti.


Prosessi eteni siten, että ensin hahmottelin pari erilaista koruvariaatiota, joihin sopivaa pukutyyliä aloin etsiä selaamalla Googlen kuvahakuja lukemattomilla evening dress -alkuisilla hauilla. Kavaljeeri kääri myös hihansa ja ryhtyi epäröimättä urakkaan. Loppujen lopuksi kahdelta ihmiseltä ei vienyt montaakaan tuntia päätyä yhteen suosikkimalliin, jonka tyyli miellytti molempia ja istui koruun.

Seuraava haaste ratkottavaksi oli löytää suunittelija, jonka mallit kohtaisivat haavekuvan, mutta joka loisi idean pohjalta oman, kantajalleen sopivan iltapukunsa. Tässä saimme kullanarvoista apua Glorian päätoimittajalta Saila-Mari Kohtalta, jonka mieheni tuntee työnsä kautta. Kun hän sai kuvakaappauksen suosikistamme, hän tiesi nanosekunnissa juuri oikean henkilön:”Mert Otsamo on teidän suunnittelijanne”

Totta. Ihan itsestäänselväähän se on, kun sen joku ensin sanoo. Kiitos, Saila-Mari Kohtala!

Seuraava jännityksen aihe oli suunnittelijan työtilanne. Suomessa on muutama haluttu suunnittelija ja yksi varsinainen pukusesonki. Aamun valjetessa alkoi Suuri Mert Otsamon metsästys.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s