Mert Otsamo

kuva(11)

Onneksi on Facebook. Se on kuin valtava puhelinluettelo, jonka kautta saa yhteyden melkein kehen tahansa, riippumatta aikavyöhykkeistä tai erilaisista työrytmeistä.

Mert Otsamolle aamulla laitettu viesti poiki häneltä iltapäivällä kiihkeästi odotetun puhelinsoiton ja toiveikkaaseen tiedusteluuni myöntävän vastauksen: Kyllä vain, vielä mahtuu kalenteriin iltapuku itsenäisyyspäiväksi. Ehtisinkö iltasella kahvilatapaamiseen, jossa voisimme luonnostella pukua?


Loistavaa, aivan upeaa! Yksi naispuolisen juhlijan tärkeimmistä järjesteltävistä asioista oli saatu liikkeelle.


Jos arjessa ainakin yritän olla omille arvoilleni uskollinen, niin suuressa juhlassa niiden toteuttaminen ei voi jäädä yrityksen asteelle. Asumme alueella, jossa on juhlapukuliike toisensa vieressä, toinen toistaan kimaltelevampi. Ainoa, mutta sitäkin isompi mutta on, että puvut tuodaan mikä mistäkin päin maailmaa, suurin osa Kaukoidästä. Suomalaisen työn tekijänä sellainen asu ei ollut minulle vaihtoehto Linnan juhliin. Kierrätyksen kannattajana vintage-puku olisi ollut mahdollinen, mutta aikataulun rajallisuus ja harvinaisehko kokoni karsi sen pois, omassa vaatekaapissa kun ei valmiiksi roikkunut tähän tarkoitukseen toimivaa iltapukua. Katri Niskasen pukuani mietin ensin, mutta varta vasten tilaisuuteen suunniteltu tuntui kuitenkin parhaalta ajatukselta.

Jalat luotettavasti irti maasta lähdin illalla tapaamaan Mert Otsamoa kassissa korumateriaaleja ja koruja pukusuunnittelussa huomioon otettavaksi.

Hyvä että niitä oli, koska itsellekin oli paljon konkreettisempaa suunnitella koko asua, kun mukana oli jo jotakin oikeasti kosketeltavaa. Samoin Otsamo otti hienosti huomioon toiveeni korun tärkeästä roolista juhlassa, materiaalia myöten. Ylipäätään puvun suurten linjojen päättäminen sujui nopeasti ja miellyttävissä yhteistyötunnelmissa. Suunnittelija oli kartalla siitä mitä toivoin, minä hänen tyylistään, ja valmiit luonnokset olivat aivan ihania. Yksityiskohtiin tuli yllätyksiä, joita en mitenkään olisi itse osannut toivoa.

Koska olimme suunnittelutapaamisessamme niin nopeita, ennätimme samoilla vauhdeilla vielä täpärästi Villisilkkiin kangasostoksille. Ja kun kerran aloitimme, niin jatkoimme sieltä kankaiden kanssa Otsamon studiolle mittojen ottoon.

Tällaista minä kutsuisin hyväksi päiväksi. Ammattilaisen käsissä on helppo olla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s