Tarpeeksi pienet kengät

kuva(16)

 

Tapaus Juhlakengät jatkuu.


 

Haudattuani haaveet suomalaisista kengistä keskityin etsimään puhtaasti vain pukuun parhaiten sopivia kipikapikorkkareita.


 

Muutaman ensimmäisen liikkeen jälkeen totuus viimein löysi tiensä otsaluun taakse: saan olla onnellinen, jos löydän edes siedettävät kengät omassa koossani. Juuri oikeanlaisten löytäminen Helsingistä on paitsi vaikeaa myös mahdotonta.

Useimmissa liikkeissä koon 35 – 35,5 jalka käännytettiin jo tuulikaapista pois. Opin nopeasti vastaamaan myyjän avuliaaseen lähestymiseen tehokkaan aikaa säästävästi:”Mitä teillä on alle koon 36?” Usein ei ollut edes sitä kolmekutosta, koska “niitä tulee vain yksi pari, joka ostetaan saman tien.”

Olen sivuuttanut kokohaasteeni hankkimalla kenkiä tasaiseen tahtiin aina kun sopivaa on kohdalle osunut. Jalkinekokoelma onkin sitten enemmän sattumanvarainen kuin käytännöllinen, mutta pääasiassa olen pärjäillyt – toki monipuolisesti pohjallisia ja täytepaloja hyödyntäen. Näin olen onnistunut kieltämään sen ilmiselvän faktan, että olen kenkärajoitteinen.

Kaupungista löytyy pienten jalkojen erikoisliike, mutta ymmärrettävästi sen valikoimat eivät ole valtaisan laajat juhlakengissä. Sitä paitsi siinä ympäristössä jalkani onkin äkkiä isohko. Painopiste on pikkuruisissa.

Ainakin nyt olen saanut hyvän kokonaiskuvan Helsingin kenkäkaupoista.

On niitä, joissa myyjällä on kiire iPhonensa tai kollegoidensa kanssa. On niitä, joissa asiakas voi jäädä kenkä kädessä yksin seisomaan sillä sekunnilla, kun asiakaspalvelijan työaika loppuu. Ja on sellaisia, joissa palvelualttius loppuu veitsellä leikaten, kun käy selväksi, että kauppoja ei tällä kertaa synny . (Hei, on minulla jalat vielä ensi viikollakin!)

Enimmäkseen on kuitenkin niitä hyvän mielen liikkeitä, joissa vilpittömästi halutaan ja yritetään auttaa, neuvotaan toiseen liikkeeseen, kerrotaan mistä ehkä voisi löytyä tarpeeksi pienet kengät, mietitään pohjallisvaihtoehtoja ja pohditaan merkkejä, joita valmistetaan myös keskimääräistä pienempinä. Lopuksi olemme yhdessä pahoillamme ääripääkokojen vähyydestä. Välillä tuli vastaan niin mukavia kenkäkauppiaita, että teki mieli ostaa lähes mitkä tahansa kengät – vain kiitokseksi loistopalvelusta.

Seuraavan kerran sitten. On minulla jalat jatkossakin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s