Suuri kohtaaminen

kuva(18)

 

Samaan aikaan kun Otsamon ateljeella on luotu pukua, olen omalla tahollani työskennellyt koruni kanssa. Molemmat asun osat ovat edenneet kauniisti rinta rinnan.


 

Ensimmäisellä tapaamisellamme koru oli mukana vain ajatuksen asteella, kuten pukukin. Seuraavalla kerralla molempien suhteen oli jo tehty päätökset. Puvusta oli olemassa kaava, korusta paperimalli.

Kun tapasimme kolmannen kerran, minulla oli mukanani uunituoreet aihiot. Puku oli niin ikään aihioasteella, mutta jo oikeasta kankaasta ja muotona nähtävissä, ihan kuin korukin. Muotisuunnittelija keskittyi pukuun, minä sovittelin mielikuvissani valmista korua, käytännössä karkeita osia.

Neljännellä kerralla keskeneräinen koru oli parasta jättää kotiin, sillä se oli kasassa pistelevin metallilangoin.

Viides kerta oli totuuden hetki molemmille suunnittelijoille. Puku ja koru olivat kumpikin pientä vaille valmiita. Toisaalta vasta sovitus kertoisi mitä se “pientä” todellisuudessa tarkoittaisi: purkamista ja peruuttamista vai vihreää valoa loppusuoralle siirtymiseen.

En tiedä kumpi meistä oli oman osuutensa puolesta helpottuneempi, mutta olin näkevinäni ateljeessa perhosia ja sateenkaaria ja sinisen taivaan, kun iltapuku kohtasi korun. Ne juttelivat keskenään kuin vanhat tutut – ja sitähän ne oikeasti ovatkin, syntymästään saakka.

Puku oli kuin alkuvaiheen haasteita ei olisi koskaan ollutkaan, koru istui kuin olisi aina ollut päälläni. Meillä on molemmilla vielä työtä jäljellä, vaan vahvasti kalkkiviivoilla tässä ollaan, ellei mitään ihmeellistä tapahdu. Voi autuutta.

Mutta vaikka oli suuri helpotus nähdä elementtien loksahtelevan paikoilleen suunnitelmien mukaan, pieni jännitys säilyy siihen asti, kun kaikki on aivan valmista. Peukut pystyyn!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s