Mitä ilman iltapuku ei voi valmistua?

kuva-1

 

Vaikka Otsamon ateljeessa oltaisiin miten pitkällä, ilman erästä pientä, heistä riippumatonta asiaa iltapuku ei voi valmistua. Paino sanalla “pientä”.


 

Ilman oikean korkuisia juhlakenkiä puku ei tule valmiiksi, koska a) helman pituus ja b) kantajan ryhti. Jalkani suomalaisittain keskimääräistä pienempi koko taas aiheutti sen, että Helsingistä en onnistunut löytämään oikeanlaisia juhlakenkiä, vaikka kiveäkään ei jätetty siinä puuhassa kääntämättä.

Jottei totuutta tulisi vääristeltyä, niin pienuuden lisäksi on syytä painottaa myös oikeanlaisuutta. Muutamat sopivan kokoiset avokkaat sentään oli tarjolla. Ne eivät valitettavasti kuitenkaan yltäneet iltapuvun asettamalle vaatimustasolle.

Pakkotilanne ajaa ihmisen epätoivoisiin tekoihin. Tällä kypsällä iällä taivuin tekemään elämäni ensimmäisen tilauksen ulkomaisen nettikaupan kautta, niin vannoutunut henkilökohtaisen asiakaspalvelun kannattaja kuin olenkin. Ja vielä kengät!

Olisin kovin mielelläni suosinut suomalaista edes vähittäismyyjänä, mutta aina eivät toiveet toteudu. Sellaista vakaumusta ei voi keneltäkään kuluttajalta vaatia, että hän ostaisi epämieluisan tuotteen vain kotimaisuuden vuoksi. Ja tällä kertaa sellaistakaan vaihtoehtoa ei siis olisi ollut tarjolla.

Niin tässä sitten kävi, että alle viikon mittaisen tuskaisen odottelun palkitsi paketista paljastunut kenkäpari, joka sujahti jalkaan kuin lasikenkä Tuhkimolle. Näinhän ei tosielämässä tapahdu koskaan, mutta nyt tapahtui. Minulla on juhlakengät, jotka eivät putoa jalasta ja jotka näyttävät siltä miltä pitääkin. Kiitos, Italia, kengistäsi.

Puvun viimeistä edeltävä sovituskerta on takana oikeilla koroilla seisten. Vähän säätöä vielä sieltä ja täältä, milli pois, helma oikean mittaiseksi… Täydellisesti kantajalleen istuva vaate ei olekaan sellainen, joka nuolee jokaista mutkaa, vaan sellainen, joka korostaa ja piilottaa, lisää tai vähentää vartalon muotoja tarpeen mukaan, näyttäen silti sopivan kuin hansikas. Muun muassa sen olen oppinut tämän kolmen viikon mittaisen pukumatkan aikana.

Kohta tämä seikkailu on ohi, mutta kylläpä se onkin ollut ihana.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s