Juhlissa Lizin kanssa

kuva(36)

Yhtä juhlan elementtiä en ole vielä esitellyt ollenkaan. Se on Liz.


 

Kun sain kutsuni Linnaan, mietin tietenkin ansioitani sen saamiseen. Pienessä kuvassa tarkastellen sain sen oletettavimmin Kalevalaisten Naisten Liiton juhlavuoden korun suunnittelusta.

Laajemmassa kontekstissa taas katson edustavani juhlissa ammattikuntaani yleisemminkin. Me korualan ihmiset  olemme mukana suomalaisten arjessa ja juhlassa, mutta yleensä työmme kautta vain hiljaisina taustavaikuttajina. Se on hyvä osa, mutta aina hienompaa, jos vihkisormusten tai ristiäislahjan hankintavaiheessa muistetaan, että jokaisen korun on joku suunnitellut ja valmistanut.

Meillä on Suomessa edelleen elinvoimaista pienemmän ja suuremman mittakaavan korunvalmistusta, vaikka moni perinteinen käsityöala kuihtuu hiljalleen pois. Yhä voi tilata sepältä uniikkina juuri sellaisen korun kuin toivoo, antaa suunnittelijan ideoida, tai sitten voi mennä kultasepänliikkeeseen ja valita tiskiltä kotimaisen korun, jonka laadusta valmistaja vastaa omalla maineellaan. Tätä tietoutta kutsu Linnaan on omalta osaltaan nostamassa esiin, ja siksi se on erityisen hieno ele.


 

Kunnioituksesta kansainvälisintä korumuotoilun tähteämme, tänä vuonna 80 vuotta täyttänyttä kuvanveistäjä, professori Björn Weckströmiä kohtaan valitsin omien korujeni seuraksi hänen suunnittelemansa majesteettisen Liz-sormuksen.

Weckström on suunnitellut tämän keltakulta- ja ametististisormuksen vuonna 2013  Lapponia Jewelryn suunnittelijauransa 50-vuotisjuhlavuodeksi. Liz-sormusta on valmistettu seitsemän kappaleen numeroitu sarja, josta oma yksilöni on numero neljä. Kannan sitä ylpeästi ja kiitollisena Björn Weckströmille hänen alan hyväksi tekemästään työstä. Lapponia on yhä edelleen tunnetuin suomalainen korubrändi maamme rajojen ulkopuolella.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

 

2 thoughts on “Juhlissa Lizin kanssa

  1. Anne Högström

    Kiitos Saija ja Ilkka mahdollisuudesta saada osallistua juhlanvalmisteluihinne. On ollut kiinnostavaa ja ihanaa olla mukana näin sivusta katsottuna. Nauttikaa juhlasta. Jäämme varmasti kaikki odottamaan tunnelmakuvauksiasi.

    Liked by 1 person

    1. Kiitos kun olet seurannut! Jaettu ilo on sanonnan mukaan kaksinkertainen, mutta sen verran pitää korjata, että kyllä se on moninkertainen. Juhla on vielä niin mielen päällä, että sen tekstimuotoon raportoiminen vie toisenkin päivän, mutta jonkinlaista selontekoa on vielä tulossa. Juhla oli ihana, puku kaunis, kavaljeeri kaikin puolin upea. Nämä nyt päällimmäisinä mielessä.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s